Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület
TOLNAY KLÁRI EMLÉKHÁZ - MOHORA


EMLÉKHÁZ - Mohora

Tolnay Klári Emlékház 2000-ben nyitotta meg kapuit a Tolnay Klári Emlékház Mohorán, mely annak az emlékkiállításnak ad helyet, mely a Művésznő életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyakból, családi ereklyékből, nagy sikert aratott színházi előadásokat idéző kosztümökből áll.

Tolnay Klári első kiscipőjétől a legutolsó színpadi lábbelijén keresztül, 60 év feledhetetlen munkássága elevenedik meg a fényképeken.

Kitüntetései között a két Kossuth-díj, érdemes és kiváló művész kitüntetés és a középkereszt is látható.

A kiállított színpadi ruhák között szerepel a „Katyi ruha”, „Blanche pongyolája”, „Nóra” és „Maude” kosztümjei. A Tolnay család 125 éves zongorája ugyancsak megtekinthető az Emlékházban.

Kiállításunk alapja a művésszé válás és a művészetteremtés folyamatát rögzítő több mint 300 fényképfelvétel, melyek még plasztikusabbá, élőbbé teszik a tárlat tárgyait. A kiállításét, mely hűen reprezentálja egy fantasztikus és őszinte művészi életút pillanatait.

Képek és tárgyak így válnak jelképpé, az értékmegőrzés jelképévé.

Őszintén hiszünk abban, hogy egy ember emlékét a számára becses tárgyakon keresztül méltó módon lehet ápolni, bemutatni, ami a feladattól rögtön küldetéssé magasztosul, ha a század egyik legnagyobb magyar színésznőjéről van szó.

A siker pedig ez esetben semmi más nem lehet, minthogy minél többen belépjenek a Színészkirálynő, Tolnay Klári titokzatos világába.

Szeretettel várjuk a színház- és művészetkedvelő közönséget!

CÍMÜNK:
Tolnay Klári Emlékház
2698 Mohora
Kossuth utca 30.

NYITVATARTÁS:
Április 1 - október 31.
naponta 10:30-16 óráig (hétfő kivételével)
ünnepnapokon is
novembertől márciusig időszakosan

Előzetes bejelentkezés esetén fogadásukat a nyitvatartási időn kívül is biztosítjuk!

További információ és bejelentkezés:
Gondnokság: 06/30 9128 135
Emlékház: 06/35 373-106

Belépődíjak:
Felnőtt: 350 Ft
Nyugdíjas - Diák: 300 Ft10 évet ünnepelt 2010-ben a Tolnay Klári Emlékház

Tudjon meg többet!A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület kérésére a honlap 2012. augusztus 21. napjától nem frissül újabb tartalommal.
2698 Mohora, Kossuth utca 30.

Honlapkészítés