KÉPEK

A döntő képei ITT TEKINTHETŐK MEG!!!

Képek az Emlékversenyből

A Tolnay Klári Emlékverseny dobogós helyezettjei A képen:
Sárosi Ágnes 1. helyezett jobbról,
Zimmermann Józsefné 2. helyezett balról és
Balázs Gábor 3. helyezett

VÉGET ÉRT az Emlékverseny!

2008. szeptember 13-án, szombaton 14.00 órai kezdettel került sor a "Mohorától a Csillagokig" Tolnay Klári Emlékverseny döntőjére, amely három levelező forduló után érkezett finiséhez.

Mohorára, a Tolnay Klári Emlékházba Budapestről, Szegedről, Miskolcról, Debrecenből, Székesfehérvárról és Zalaegerszegről érkeztek a döntő részvevői:

Balázs Gábor, Czimmermann Józsefné, Csiszár Csilla, Görgényi Nóra, Lukács Flóra, Medgyes Lászlóné és Sárosi Ágnes.

A döntőn egyébként azok a kitartó, eddig hibátlan, vagy csaknem hibátlan megoldásokat beküldő versenyzők vehettek részt, akik már eddig is méltó módon megemlékeztek a tíz éve elhunyt Tolnay Kláriról, hiszen az utolsó fordulóra beküldött alkotásaikkal: rajzokkal, kerámiákkal, novellákkal, albumokkal már kifejezték a Művésznő iránti szeretetüket. Ezek az alkotások most már a mohorai Tolnay Klári Emlékházban is megtekinthetők.

A zsűriben a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület képviselői: dr. Góg Laura és Dömötör Gitta értékelték a versenyzők munkáját. A zsűri elnöke a „Tolnay Klári egyes szám első személyben” című könyv írója, Párkány László volt.

A díjakat - a Művésznő egyik jelmezét, 1948-ban viselt cipőjét valamint egy emlékezetes fotóját - Balla István, a Tolnay Klári Egyesület elnöke adta át a dobogós helyen végzett versenyzőknek.

A díjátadó ünnepséget a szandai Singers énekegyüttes fellépése valamint Pongrácz Ágnes erre az alkalomra írt Emlék-szonettje is színesítette.

Mohora Község Képviselő Testülete nevében Magyar Józsefné valamennyi résztvevőnek átadott egy „Mohora története” című kötetet, hogy a messziről jött vendégek szeretettel emlékezzenek majd Tolnay Klári gyermekkorának falujára, a Nógrád megyei Mohorára.

A verseny győztese a debreceni Sárosi Ágnes lett, második helyet ért el a budapesti Czimmermann Józsefné, míg harmadik helyen a zalaegerszegi Balázs Gábor végzett.

Tolnay Klári Emlékversenyt hirdetünk!

A színművésznő halálának 10. évfordulóján
a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület
meghirdeti

MOHORÁTÓL A CSILLAGOKIG
TOLNAY KLÁRI EMLÉKVERSENYT

Ki tud többet a magyar színművészet Királyasszonyáról?

Részvételi feltételek:
A versenyzés egyénileg történik.
A részvételnek nincs alsó és felső korhatára.
Jelentkezni e-mailen név, születési év és település megadásával
a tolnay.verseny@gmail.com címen lehet.

Nevezési határidő: 2008. május 21.
Regisztrációs díj: nincs

Az emlékverseny 3 írásbeli fordulóból és az ezt követő döntőből áll, amelyet a Tolnay Klári Emlékháznak otthont adó Mohorán rendezünk meg 2008 szeptemberében.
Kérjük, jelentkezés előtt vegyék figyelembe, hogy az első három fordulót csak interneten történő levelezéssel áll módunkban megvalósítani, és a döntőre az itt elért pontszámaik alapján a legeredményesebb 10 versenyző jut tovább.
A zsűriben találkozhatnak a "Tolnay Klári egyes szám első személyben" című könyv írójával, versenyünk névadójával, Párkány Lászlóval.
A verseny díjai között Tolnay Klári egyik ruhája és eredeti dedikált fotói is ott lesznek.
A Mohorától a Csillagokig Emlékversenyről további tájékoztatás a (06)-35/373-106 vagy a 06-20-518-1296 telefonszámon kérhető.